В местата за лишаване от свобода, има проблем с медицинското обслужване и медицинския

...
В местата за лишаване от свобода, има проблем с медицинското обслужване и медицинския
Коментари Харесай

Недостиг на медицински персонал в затворите у нас

В местата за отнемане от независимост, има проблем с медицинското обслужване и медицинския личен състав. Проблемът е бил разискван по време на Национално заседание на професионалното управление на Главна дирекция  " Изпълнение на наказванията ", свикано от зам.-министъра на правосъдието Мария Павлова, оповестиха от Министерството на правораздаването.

По време на диалозите е бил разискван кадровият дефицит на лекари и дентални специалисти по места и здравното обслужване на лишените от независимост.

" Липсата на достатъчно медицинския персонал /лекари, фелдшери, медицински сестри и др./ е от народен мащаб ", се показва в известието на министерството. Като се отбелязва, че администрацията прави опити да компенсира дефицита на фрагменти, предприемайки разнообразни действия.

Павлова е разпоредила да бъде направен систематизиран отчет за цялата система, с вероятни разновидности за решение. След показване на цялостната информация ще бъде инициирана среща с Министерството на здравеопазването по казуса.

В съвещанието са взели присъединяване всички 12 началници на затвори и ръководителите на седемте Областни служби " Изпълнение на наказванията ".

Зам.-министърът се е срещнала и с настоящото положение в местата за лишаване от свобода и пробационните служби, като са били посочени дилемите пред всяка конструкция в кратковременен проект. Разпоредено е до 1 юни да бъде направено мнение по отношение на статута на дружество " Фонд затворно дело ", обезпечаващо трудовата претовареност на пандизчиите и преструктурирането му.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР